Арно Гујон предао 20 крава Србима у Пљевљима

07. сеп 2022.
Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон данас је у Пљевљима посетио породице којима је уручено 20 стеоних јуница, пројекат који је Управа финансирала у износу од 5 милиона динара.

„Краве смо купили од локалних продаваца, поклонили смо их мештанима а они ће даље телад коју добију проследити својим комшијама, тако да све остаје на територији општине Пљевља. Сада смо помогли 20 вишечланих породица, а у следећој фази, када се краве отеле, биће помоћ за још 20 домаћинстава. Поносан сам што смо овим пројектом помогли изузетно вредним људима у Црној Гори и тиме показали да солидарност не познаје границе“, рекао је Гујон.

Пројекат ,,Економско оснаживање севера Црне Горе“ Управа реализује у сарадњи са хуманитарном организацијом ,,Стара Рашка“ и Епархијом милешевском.

Овакав самоодрживи пројекат већ је успешно остварен прошле године у Босанском Петровцу где је српским повратничким домаћинствима Управа купила 35 стеоних јуница, а њихова телад подељена су недавно другим породицама.

Извор/Фото: www.dijaspora.gov.rs