Преминуо амбасадор Лазански

04. авг 2021.
Министарство спољних послова са тугом обавештава да је изненада преминуо наш уважени колега, амбасадор Србије у Руској Федерацији Мирослав Лазански.

Памтићемо га као великог родољуба, изврсног писца, новинара, еминентног војнополитичког коментатора, који је волео своју земљу и са поносом је представљао широм света.

Остаће упамћене његова преданост, посвећеност и залагање као амбасадора наше земље, као и бројне активности усмерене на додатно унапређење сарадње и пријатељства Србије и Русије. 

Министарство саучествује у болу породице, пријатеља и колега амбасадора Лазанског.

У четвртак и петак од 10 до 12 часова биће отворена Књига жалости у згради МСП, Кнеза Милоша 24 (свечани улаз на углу са Немањином улицом). Биће отворена и електронска Књига жалости на адреси: protocol@mfa.rs.

Сахрана је у петак, 6. августа, у 13 сати, на Новом гробљу у Београду.   Комеморација ће бити одржана истог дана у 10.30 часова, у Министарству спољних послова.

 

Министар Селаковић упутио телеграм саучешћа породици Лазански

Министар спољних послова Никола Селаковић упутио је телеграм саучешћа породици поводом смрти амбасадора Мирослава Лазанског.

„Са неизмерним жаљењем примио сам вест о смрти нашег драгог и цењеног амбасадора и изузетног новинара Мирослава Лазанског, а пре свега врхунског професионалца и доброг човека који је одувек свим срцем био уз Србију и наш народ“, каже се у телеграму министра Селаковића.

Истиче се да је амбасадор Лазански био је врстан новинар, публициста и један од наших најбољих познавалаца геополитичких прилика у свету и додаје да ће бити упамћен као велики и искрен патриота.

„Одласком амбасадора Лазанског сви смо изгубили много, али, у овом тужном тренутку, ипак има нешто што нас чини поносним, а то је што смо били његови савременици и сарадници“, наводи се у телеграму шефа српске дипломатије.