ТАНЈУГ - Дачић: Џачка подстиче Kуртија на даље провокације

28. дец 2022.
Албанска министарка спољних послова Олта Џачка огласила се дајући подршку криминалном режиму Аљбина Kуртија и брутално нападајући Србију да звецка оружјем, изјавио је шеф српске дипломатије Ивица Дачић за Танјуг.

,,Ниједном речју није опоменула Kуртија да има међународну обавезу да примењује Бриселски споразум, Резолуцију 1244 и све друге релевантне документе, обавезу да формира Заједницу српских општина, да не сме да шаље наоружане албанске јединице на Север и да не хапсе Србе само зато што су Срби'', истакао је Дачић. 

Барикаде су, како је нагласио, миран политички отпор против терора над српским народом, који спроводи Аљбин Kурти. 

,,Уместо да га упозоре да не угрожава мир и стабилност у региону, албанска министарка га још подстиче на даље провокације. Зато и она и цела међународна заједница сносе огромну одговорност за све што се дешава и може се десити на Kосову. Србија ће све учинити за мир, на челу са председником Републике Александром Вучићем, али ће и све учинити да заштити српски народ од терора и погрома'', поручио је Дачић.

Џачка је претходно на Фејсбуку изразила ,,дубоку забринутост'' због барикада на северу KиМ и оптужила власти у Србији да, како тврди, ,,оправдавају барикаде и криминалне групе које одбијају да их уклоне''.

Извор: Танјуг